Lavendermandala en kunstinstallation i Kolding ved sundhedscenteret

Lavendermandala - kunstinstallation

I gårdhaven ved Sundhedscenter Kolding er der placeret et kunstværk, som kan give dig en oplevelse såvel i døgnets lyse som i de mørke timer.

Værket er skabt af kunstneren Viera Collaro og blev valgt til stedet af et kunstudvalg i forbindelse med, at 2. etape af Sundhedscenter Kolding blev opført i 2017.

Titlen på værket udspringer af den geometriske mandala, som står for det meditative og harmoniske. Værket består af tre cirkler, der går ind i hinanden. Den ene cirkel kan man sidde på som på en bænk.

Kernen i værket er lyset. Lavendermadala består af otte sveller, som er placeret på cirklen. Under hver af de otte sveller er der placeret lys, som langsomt skifter i forskellige farver. Lyset danner en cirkelformation omkring de tre cirkler, hvor farverne skifter på den måde, at to farver bevæger sig på én gang og dermed skaber forskellige farvetoner. Det vil kunne ses mest tydeligt i de mørke dage om vinteren og især om natten. Om dagen har værket en mere funktionel rolle med plads til at opholde og hvile sig.

Det har været væsentligt for kunstneren, at værket skaber en atmosfære af ro, klarhed og hvile.

Foto: Kirstine Mengel 

Find vej

Sundhedscenteret Kolding, Sygehusvej 6, 6000 Kolding