Ko-jagt er en familieaktivitet i ådalen

Tag på ko-jagt i ådalen

Tag på ko-jagt er en familieaktivitet, der gør dig og din familie klogere på de græssende køers betydning for naturen. Rundt i Koldings mange ådale går kreature, heste og får og holder naturen åben, så de planter og dyr, der lever i den lysåbne natur også har et sted at bo.

Til aktiviteten skal du bruge en folderen Tag på ko-jagt i ådalen. Her kan du finde placeringen af de 9 ko-skilte, som I skal ud og finde. Hvert skilt indeholder et spørgsmål med svar, en lille opgave og et lille messingmærke, som kan overføres til folderen som et stempel. Du stempler ved at lægge papiret henover messingmærket og gnider med metalpinden, der hænger ved siden af. 

Du kan ikke nå at finde alle ko-skiltene på en dag, da de er spredt ud i flere områder, hvor der er afmærkede ruter. De afmærkede ruter ligger både på offentlig jord og privatjord, som lodsejere frivilligt har stillet til rådighed. Så hvis hensyn og orientér jer om der gælder særligere retningslinjer. De steder hvor ruten går igennem indhegninger kan der være påbud om ikke at medbringe hund. 

Hent folder som pdf

Parkeringsmuligheder

Landbomuset, Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding

Dybvadbro Station, Egtvedvej 132, 6000 Kolding

Truds Å, Bergsmindevej, 6640 Lejrskov