Trampolinparken ved Harteværket

Oplevelsescenter Harteværket

Harteværket er et oplevelsescenter for hele familien med fokus på energi, bevægelse, natur og kulturhistorie. Samtidig er værket indgangsportal til oplevelser i Kolding Ådal via Hartesløjfen

Harteværket er Danmarks første større vandkraftværk og er bygget i 1918-1920. Værket blev bygget for at dække det voksende behov for energi til belysning og industri omkring 1. Verdenskrig. I 2008 blev vandtilførslen til Harteværket reduceret, da et stort naturgenopretningsprojekt af Vester Nebel Å ved Ferup Sø blev udført. Så i dag er energiproduktionen reduceret med 60 procent.

Det kan du opleve hele året i åbningstiden

VÆRKET: Kom helt ind i den gamle, smukke turbinehal. På tæt hold kan du opleve, hvordan vand bliver til strøm. Når der er vand nok, går de kæmpestore turbiner i gang under kraftig larm. Du kan også tage på rundtur i værkets krinkelkroge, opleve magien i den interaktive sandkasse eller se udstillingen med el-apparater fra oldefars tid.

VANDLEGEPLADSEN: Bag Harteværket ligger vandlegepladsen. De mindste børn kan dirigere vandet gennem en labyrint af kanaler, mens de større kan udfordre fysikkens love i snurrige vandmaskiner.

TRAMPOLINPARK: Besøg den udendørs trampolinpark med 8 store trampoliner. Trampolinparken er en del af betalingsområdet, så når billetten er betalt kan du bare hoppe løs.

 

Vigtig info

Se mere om åbningstider og priser på Harteværkets hjemmeside

Adressen er Alpedalsvej 107A, 6000 Kolding

 

 

 


Oplevelseskortet
Se på kortet!