Skamlingsbankens nye oplevelsescenter

Besøgscenter Skamlingsbanken

Oplev det store kræfters spil på Skamlingsbanken med et besøg i besøgscenteret, der formidler naturens kræfter og Skamlingsbankens historie. Udstillingen leder den besøgende gennem fortællingen om de store kræfter, der gennem tiden har formet Skamlingsbanken til et unikt sted fra isens til ordets kræfter. Og netop ordet har gennem tiden været vigtig på Skamlingsbanken. Fra talerstolen på Højskamling er vigtige emner blevet diskuteret. Lige fra den danske sag i Sønderjylland til kvinders valgret, og netop talens- og stedets kræfter er noget, der formidles i det nye besøgscenter. Her kan man opleve de store taler, lære om talens kræfter og selv afprøve effekten.

Besøgscenteret er smukt bygget ind i terrænet, så det ikke arkitektonisk stjæler billedet. I stedet rammer den smukke bygning stedets udsigt fra det store panoramavindue og ligger ellers skjult i landskabet og lader Højskamling være det, man møder, når man ankommer til Skamlingsbanken.

Besøgscenteret, som drives af Museum Kolding, indeholder ud over udstillingen også café og toiletter. 

Sommer på Skamlingsbanken

I løbet af skolernes sommerferie vil der hver dag summe af liv og latter på Skamlingsbanken. Aktiviteterne skal skabe glæde og fællesskab for både lokale og gæster i vores område. Se aktivitetskalenderen med det gratis aktiviteter på MuseumKoldings hjemmeside.

Åbningstider, priser, rundvisninger

Se mere på MuseumKoldings hjemmeside

Find vej til Besøgscenter Skamlingsbanken

Skamlingvejen 123, 6093 Sjølund