Åshelterne ved Dybvadbro

Shelterne ved Dybvadbro station

Ved Dybvadbro ligger seks helt særlige shelters, der er udformet så de giver god adgang og en tryg naturoplevelse for alle. Shelterne er en hybrid mellem shelter og hytte, hvor form, funktionalitet og tilgængelighed er omdrejningspunktet. De består hver især af en overdækket indgang, et soverum, samt en terrasse med bænk, hvor man kan nyde udsigten til natur. Her er der plads til både fællesskab og ro.

I tilknytning til shelterne er der fælles madpakkehus med udekøkken og bålsteder. Det ene bålsted er forhøjet (60 cm) og har bålfad og grillfrist. Ved madpakkehuset er der adgang til vand og køb af brænde. Toiletter (handicapegnet) findes ved stationsbygningen. Det ene toilet har liftskinne se mere under supershelter 2.

Hele området omkring Dybvadbro st. er forbundet med stier, hvor der er en fast belægning og boardwalks med hjulværn og skridsikring, hvor der er mindre hældninger. Se oversigtskort over området 

Book shelter - Gå til booking-siden.

Supershelter 1: Har plads til 6 personer med den indbyggede hems over de almindelige sovepladser. Terrassen vender væk fra bålpladsen og ind mod natur. Supershelter 1 ligger nær (50 m) stationsbygningen og toiletterne.

Supershelter 2: Har plads til 6 personer med den indbyggede hems over de almindelige sovepladser. Terrassen vender væk fra bålpladsen og ind mod natur. Supershelter 2 ligger nær (60 m) stationsbygningen og toiletterne. Denne shelter har loftskinne, så personer i kørestol kan liftes ind på sovepladsen. Udstyrskasse med taljetræk med bremse, løfteåg, liftsejl og brugsvejledning kan lånes ved kontakt til tlf.: 40384855. Handicaptoilet har ligeledes liftskinne til samme udstyr.

Sivshelter: Har plads til 3-4 personer og er placeret mellem sivene tæt ved madpakkehuset med adgang via boardwalk. Terrassen vender mod øst med mulighed for en smuk solopgang. Sivshelteren er den laveste shelter med en maks. højde på 180 cm. Afstand til toilet 100 m.

Åshelter 1, 2 og 3: Shelterne er forbundet med boardwalk og ligger nord for madpakkehuset ud til Alminde Å. Hver shelter har 3-4 sovepladser og har terrasse ud mod naturen væk fra boardwalken. Det er også muligt at rulle liggeunderlaget ud på den overdækkede terrasse. Afstand til toilet 110-180 m.

Alle shelterne er handicapegnet. Der er kørestols adgang til shelters. Indgangen til soverummet er 100 cm bred og drejeradius i soverummet er 148 cm. Højden på sovepladserne er 44 cm og dermed er det nemt at komme fra kørestolen til sovepladsen. 

Retningslinjer for bookning, afmelding og udeblivelse

- Det er gratis at booke shelterne.

- Du kan max booke to overnatninger og max to måneder frem.

- Du kan booke i to tidsrum. Dagstimerne kl. 11-16. Overnatning kl. 16-11. 

- Din booking frafalder efter kl. 18 ved overnatningsbookninger. I dagtimerne frafalder retten til bookningen 30 minutter efter start.

- Husk at afmelde din reservation, hvis du bliver forhindret i at komme. Afmelding/tilretning sker via bookingsiden (Gå til booking-siden) ved at logge ind i øverste højre hjørne.

Oplevelser rundt om Dybvadbro

Læs mere på Dybvadbro station - friluftsområde

Find vej til Dybvadbro

I bil: Du kan parkere ved Dybvadbro Station, Egtvedvej 132, 6000 Kolding - herfra er der handicapvenlig adgang til alle faciliteter

På cykel: Troldhedestien fra Kolding gennem Bramdrupdam til Dybvadbro, er ca. 7 km lang. Cykel- og vandreruten Hartesløjfen (13 km) passerer også Dybvadbro

I offentlig bus: Der er bus fra Kolding og Egtved/Vester Nebel, der holder på Egtvedvej lige ved parkeringspladsen