Slusehuset Ferup Sø - landskabsudstiling

Ved kanten af Ferup Sø ligger det gamle slusehus. Her finder du en spændende fortælling om områdets historie. Hvordan bønderne har indvundet søer og børsterne har gravet kanaler, lavet dæmninger og skabt Ferup Sø i forbindelse med anlæggelse af Harteværket i Alpedalen på kanten af Kolding by. Det sidste store landskabsprojekt ved Ferup Sø skete i 2007, da Vester Nebel Å blev genetableret.

Slusehuest har i mange år har været en del af Harteværket, hvorfra vandstanden i Ferup Sø er blevet styret til brug for produktion af elektricitet på det gamle vandkraftværk i Alpedalen.

Slusehuset har åbent hver dag fra kl. 8-20.

Rundt om Ferup Sø

Ved Ferup Sø er der mulighed for en fin rundtur via Trækfærgen, leg på børstelegepladsen samt overnatning i en af de tre shelters. Området har forbindelse videre ud i landskabet og ind til Kolding midtby via Troldhedestien og Hartesløjfen. Få et overblik over oplevelserne eller brug oplevelseskortet, du finder linket i boksen øverst til venstre.

Find vej til Ferup Sø

I bil: Du kan parkere ved Dybvadbro Station, Egtvedvej 132, 6000 Kolding

På cykel: Troldhedestien fra Kolding gennem Bramdrupdam, en ca. 10 km lang cykeltur, og cykel- og vandreruten Hartesløjfen (13 km) passerer begge Børstelegepladsen.


Sted
Ferup Sø