Transparent
Dybvadbro stationsbygning banner
Oplev
 Friluftsliv Kulturhistorie natur for alle 
i Kolding

Dybvadbro station - mødested for naturoplevelser

Dybvadbro Station er et grønt mødested med plads til friluftsliv, formidling og fællesskab for alle både inde og ude. Stationsbygningen var første stop på privatbanen, der forbandt Kolding med Troldhede.

Faciliteter ved Dybvadbro

 

Shelterne ved Dybvadbro

Supershelter ved Dybvadbro

Dybvadbro station: Supershelter 1

Ved Dybvadbro ligger seks helt særlige shelters, der er udformet så de giver god adgang og en tryg naturoplevelse for alle. Shelterne er en hybrid mellem shelter og hytte, hvor form, funktionalitet og tilgængelighed er omdrejningspunktet.

Supershelter 1 har plads til 6 personer med den indbyggede hems over de almindelige sovepladser. Terrassen vender væk fra bålpladsen og ind mod natur. Supershelter 1 ligger nærmest (50 m) stationsbygningen og toiletterne. Shelterne ved Dybvadbro er en hybrid mellem shelter og hytte, hvor form, funktionalitet og tilgængelighed er omdrejningspunktet. De består hver især af en overdækket indgang,...

Se mere her
Åshelter ved Dybvadbro

Dybvadbro Station: Åshelter 1

Åshelter 1 ligger som en af tre shelters forbundet med boardwalk ud til Almind Å.

Se mere her
Luftfoto af shelters ved Dybvadbro

Dybvadbro Station: Sivshelter

Sivshelter har plads til 3-4 personer og er placeret mellem sivene tæt ved madpakkehuset med adgang via boardwalk. Terrassen vender mod øst med mulighed for en smuk solopgang.

Se mere her
Se alle shelters på kort

Troldhedestien - natur for alle

Med respekt for den eksisterende natur danner Troldhedestien og i særlig grad Dybvadbro Station ramme om fællesskaber med nye og anderledes mødesteder, hvor folk kan nyde naturen og hygge sig sammen uanset handicap.

Mødesteder med shelters, toiletter og opholdsplatforme er skabt ud fra principper om universelt design, så blandt andet kørestolsbrugere også kan nyde godt af faciliteterne og få bedre adgang til naturen langs den gamle jernbanelinje. Faciliteterne er med til at fremme muligheden for at langt flere kan opleve og få et forhold til naturen.

Faciliteterne ved Skovløberhuset, Bramdrupdam Dam og Dybvadbro station er skabt sammen med borgere med særlige behov. Bl.a. har borgere og medarbejdere fra social- og handicapområdet været en del af designprocessen med at udvikle et bæredygtig projekt.

Mere om Troldhedestiprojektet