Oplev naturen i Almind ådal på trampestierne

Natursti Almind Ådal

Bag boligkvartererne i Almind ligger Almind Ådal. Her kan du nyde stilheden og opleve den fine ådal på trampestien rundt ca. 2 kilometer.
I Almind Ådal krydser du åen og møder kvæg, der arbejder for en blomstrende ådal. Krat og opvækst lukker hurtigt ådalen til, hvis ikke der er græssende dyr, der år på år tygger sig igennem engene. Ud over at sikre et flot landskabskik ind i ådalen er dyrene også med til at bevare en mangfoldig blomstrende eng, der i Almind Ådal huser flere sjældenheder.

Det meste af Almind Ådal er ejet af private, så tag hensyn, efterlad ikke affald og hold hunden i snor af hensyn til både de vilde dyr og det tamme kvæg.

Parkering og find vej
Du kan sætte bilen nær Alminde-Viuf Fællesskole, Dalvej 

På Dalvej, overfor skolen og ned langs legepladsen løber en sti. Følg den og videre til højre i T-krydset. Følg nu stien ind i skolen og sørg for at have Almind Å på højre hånd. Efter ca. 700 meter krydser du ned i ådalen og passere åen og følger nu trampestien tilbage langs åen. Når du har krydset åen igen rammer du op på den sti du kom fra. Følg den til venstre tilbage til bilen.


Sted
Almind
Temaer
Vandreruter
Oplevelseskortet
Se på kortet!