Skærsø, en naturskøn badesø

Skærsø er en naturskøn badesø, en lille hemmelig naturperle som kun få kender til. Rundt om søen findes et trampespor, der fører dig igennem løvskov og hede i et fredet område, med et rigt planteliv. Bl.a. finder du her to af Danmarks kødædende planter, soldug og blærerod.

Skærsø er også en Lobeliesø, opkaldt efter den sjældne og krævende undervandsplante, tvepibet lobelie, som kun trives i næringsfattige, klarvandede søer. Lobelie har bladene i små rosetter på søbunden og kræver derfor klart vand, så der kan komme sollys ned på bunden. Planterne er meget sårbare over for forurening og næringstilførsel. Tvepibet lobelie blomstrer i juli-august.

Skærsø er Kolding Kommunes eneste badesø og Jyllands østligste hedesø. Vær opmærksom på, at det kun er tilladt at bade i søen fra stranden. Søens dybde stiger til 7 meter ud for den sydøstlige bredside, hvor stranden ligger. Ved stranden findes borde og bænke og umiddelbart tæt ved et primitivt toilet.

Turen rundt om Skærsø er kun egnet for gående. Turen er ca. 2 kilometer.

Find vej til Skærsø

Skærsø ligger vest for Vester Nebel lige på grænsen mellem Kolding, Vejle og Vejen kommune. Parkeringsplads findes ved Skærsøvej sydøst for søen ca 300 m fra stranden samt ved Skærsøvej i nord for søen, hvor der også findes borde og bænke.

 


Oplevelseskortet
Se på kortet!