Vandretur i Solkær Enge

Følg stien langs Lillebælt fra Skibelund Naturskolen til det gamle pumpehus. Her kan du spise din madpakke og nyde udsigten ud over de våde enge og det rige fugleliv. Er du heldig ser du havørnen, der svæver over Solkær Enge.

Solkær Enge er et stykke østjysk vadehav, hvor vandstanden i Lillebælt bestemmer vandstanden i engene. Engene er leve- og rastested for mange fugle, som kan opleves fra fugletårnet, eller når du går langs stien til pumpehuset. I pumpehuset stod pumpen, der tidligere afvandede engene.

Solkær Enges historie

Engene blev oprindeligt afvandet i 1923, hvor bønderne i området ønskede en bedre udnyttelse af området end de våde enge og den daværende 10 ha stor sø. Afvandingen foregik først med vindmølle og senere en diseldrevet pumpe, der igen blev afløst af en eldreven. Afvandingen var dog til stadighed en udfordring, og med tiden blev lodsejerne i området indstillet på at genoprette området i funktion af et vådområde. Sidst i august 2004 kørte pumperne for sidste gang, i september blev dæmningen gennemgravet, og få uger senere var engene oversvømmet.

Rundt om Solkær Enge

Solkær Enge ligger ved Skibelund Strand. Her er der offentligt toilet og shelters. Cykelruten Vandvejen, der starter fra Kolding løber også her forbi. Få overblikket over området ved at trykke på linket i boksen. Under artiklen (mobil). Øverst til venstre (pc) . 

Find vej

Parkering: Skibelund Naturskole, Skibelundvej 22, 6092 Sønder Stenderup 

Solkær Enge ligger som stop på cykelruterne Vandvejen og Østkystruten (Den Nationale Cykelrute N5)