Følg Seest Mølleå i Hylkedalen i Kolding

Hylkedalen og Seest Mølleå - et dramatisk landskab

Hylkedalen, den smukke ådal med det dramatiske istidslandskab ligger på kanten af den sydlige del af Kolding ved Seest. I bunden af dalen bugter Seest Mølleå sig smukt igennem de stejle overdrev, der om vinteren omdannes til skibakke og om sommeren indtages af græssende dyr. Området har stier på begge sider af åen og bag motorvejens rasteplads finder du klatreparken Funky Monkey Park.

Besøg Hylkedalen

Der findes både brede stier og trampestier i Hylkedalen på begge sider af Seest Mølleå, det kræver dog lidt kondi at komme op og ned, hvis man krydser åen. Der er adgang til Hylkedalen fra boligkvarterene omkring Holbergsvej og Eliassensvej og fra de tre parkeringspladser i området. Læs mere om ruter og stier i Hylkedalen

Hylkedalen er under udvikling

Hylkedalens dramatiske istidslandskab danner rammen for en fin naturoplevelse med mange flotte udsigter, som Kolding Kommune i samarbejde med både fonde, beboere og frivillige er i gang med at udvikle.

Hylkedalen skal gøres mere tilgængeligt med et Trailcenter, flere stier og andre faciliteter til ophold og aktivitet, der selvfølgelig tager hensyn til naturen og landskabet. Blandt andet lever den sjældne birkemus i området. Udviklingen tager udgangspunkt i udviklingsplanen for Hylkedalen, Seest gl. grusgrav og gl. losseplads. 

I Hylkedalen arbejdes der også med et klimasikringsprojekt, der skal tilbageholde vand, når der regner rigtig meget. 

Du kan læse mere om planerne i Hylkedalen på www.kolding.dk/hylkedalen 


Oplevelseskortet
Se på kortet!