Transparent
Mad og fællesskaber
Oplev
 maden fællesspisning nye fødevarer 
i Kolding

Mad og fællesskaber

Et måltid mad kan bringe mennesker sammen, måske omkring et bål og skabe både minder og nye bånd på tværs af generationer og kulturer. Men måltidet er også under forandring fordi vores fødevarer udvikler sig i takt med den bæredygtige omstilling.

Aktiviteter om mad og fødevarer

Fang krabber

Hjælp Lillebælt - spis en krabbe

Hjælp med at skabe balance i Lillebælt. Fang krabber og lav en lækker krabbesuppe til alle vennerne.

Krabber hører til langs Koldings kyster og i Lillebælt, men lige nu er der alt for mange. Så mange at det skaber ubalance i økosystemet. Du kan hjælpe til med at skabe balance i Lillebælt ved at fange og spise de krabber du møder, når du alligevel hygger dig på stranden om sommeren. Krabbesuppe er let at lave og smager fantastisk - især når du selv har fanget krabberne. Download opskrift som pdf.

Se mere her
Vild mad og svampeplukning

Vild mad app'en

Tag på sanketur med Vild mad app'en og bliv guidet ud i naturens vilde spisekammer.

Se mere her

Bålhuse og bålpladser

 
Bæredygtighed og fællesskab

Food 2030 - et projekt om mad og fremtid

Food 2030 er et projekt støttet af EU, hvor SDU og Kolding Kommune arbejder på, hvordan vi sammen kan skabe fremtidens bæredygtige fødevaresystem.

Sammen med SDU har Kolding Kommune fået 8. mio. kroner fra EU til at gennemføre projektet FUSILLI - FOOD2030 i Kolding. Ambitionen i FOOD2030 er at bidrage til at skabe fremtidens bæredygtige fødevaresystem i Kolding ved at inddrage aktører fra hele fødevaresystemet – fra producent til forbruger, fra mark til middagstallerken.

Koldings Fødevareråd

Som en af de første kommuner i Danmark har Kolding fået et fødevareråd, der består af en række lokale og regionale eksperter, som hver især repræsenterer alle led i fødevaresystemet.

https://koldingfood2030.dk/