Leg med modellervoks

Leg og hygge med dit barn 0-3 år

Vi har alle brug for hygge og samvær og særligt de små, kan vi i denne tid, give lidt ekstra hygge med sjove aktiviteter og lege. Her er forslag til hvad du kan lave med dine 0-3 årige derhjemme.

Kartoffelmels-leg

Tag en ½ pose kartoffelmel, ½ dl vand og evt. et par dråber frugtfarve. Bland det hele i en skål. Placer skålen på en voksdug, da det griser lidt. Lad barnet stikke fingrene ned i skålen og lege med massen.

Trylledej eller modellervoks

Lave forskellige figurer af trylledej eller modellervoks. Opskrift på trylledej – 1 del fint salt, 2 dl mel og 1 dl vand. Det hele blandes sammen. Bages ved 120 grader i cirka 2,5 time. Kan derefter males i en masse flotte farver, eller man kan fylde trylledejen med perler inden det bages.

Så og spire-projekt

Så blomster og grøntsager i vindueskarmen. Brug afskårne mælkekartoner eller æggebakker til at gøre det i. Børnene vil synes det er sjovt at følge udviklingen og senere kan disse planter plantes i haven.

Lav en sangkuffert

Tag en kuffert/skoæske eller lign. Læg 8-10 figurer i kufferten. Hver figur illustrerer en sang. En lille plastik ko illustrerer sangen ”Niels Petersens ko den har horn”. En lille dukkehue kan illustrere ”Lille Lise, lille Lise fik en hue rød”. Lad dit barn eller dine børn på skift, trække en ting, og dermed bestemme en sang fra sang kufferten. Find opskrifter og sang tekster på ”Koustrup design.dk”.

Pizza eller vejrudsigt

Lav en pizza på barnets ryg ved at massere, ælte dejen, rulle den ud, smøre tomatsovs på og putte barnets yndlings på pizzaen. Eller lave en vejrudsigt ved at lade det regne, blæse, lade solen varme osv.

Forhindringsbane

Byg en forhindringsbane med puder, små stole eller andet I har i jeres hjem. Noget som barnet kan kravle over under, igennem, hoppe på, rulle på osv.


Tags
Leg